keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Helppoa jauhelihasta

En erityisemmin pidä jauhelihasta ja varsinki nykyään jos ostaa kaupasta valmiiksi jauhettua lihaa niin vaikka kuinka maustaa, ei synny makua.. Monesti se liha on moneen kertaan jauhettu, jotta näyttää kuluttajan silmiin hyvälle. Niinpä jauhetaankin nykyään liha itse. Ja rasvaisinta mitä vaan saa.. Nyt siellä kaikki diettaajat ja pikinivitnesit haukkoo henkeä.. mutta minun mielestä ilman rasvaa ei ole makua eikä rakennetta! En osta IKINÄ kaupasta mitään kevyt tuotteita! Jokanen voi miettiä mitä niihin lisätään, jotta kama pysyy koossa ja maistuu ees jollekkin.. 

Ajattelin jakaa resepsuunin aikas simppeliin jauheliharuokaan. TämäKÄÄN ohje ei vaadi keittiömestarin tutkintoa ja sopii lähes jokaselle "rajotteiselle". Paitsi jos sulla on tähellistä menoa esimerkiksi treffit etkä halua päryytellä. Nimittäin pavut.. Mutta eipä hättää, voit jättää ne poies. 


Tällä safkalla ei ole nimeä mutta olkaa hyvät! 


Tarvitset:

400g jauhelihaa
1prk  GoGreen mustapapuja(tai kidneypapuja, kikherneitä ym.)
1prk paseerattua tomaattia
2-3kpl tuoreita herkkusieniä
juustoraastetta
halutessa valkosipulia
maustamiseen: suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta oman maun mukaan

lautasen "pohjalle" perus vihreä salaatti, tomaatti ja kurkku


mustapapuja, paseerattua tomaattia ja herkkusieniä


TEE NÄIN:
Raasta juusto

Paista herkkusienet runsaassa öljyssä ja laita ne lautaselle odotteleen


Ruskista jauhelihaa, heitä pilkottu sipuli mukaan ja mausta


Kun jauheliha on ruskistunut lisää joukkoon paseerattu tomaatti, pavut ja sienet

Anna porista hetken ja maista tarviiko lisätä mausteita

Tarjoile salaatin päällä lämpimänä ja lisää juustoraaste hässäkän päälle. Ja jos olet sen valkosipulin ystävä niin LEIKKAA se ÄLÄ PURISTA! ja ripottele pääle 👌






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti