perjantai 10. helmikuuta 2017

KANANUGETIT mantelijauhoilla

Tein kuluneella viikolla mantelijauhoilla leivitettyjä kananugetteja. 🐔🐔🐔

Helppo tehdä ja maistuu takuulla koko perheelle! Käytin mantelijauhoja, koska ne on vähähiilihydraattisia sekä ravintoarvoltaan ihan superia (mm. runsaasti antioksidantteja sekä kivennäis- ja hivenaineita)! Ja on myöskin gluteeniton. Kyseinen "raakajauho" on mainio vehnäjauhon korvike mm. leivonnassa. 

Maustamiseen käytän kakslahkeisen mausteseosta, joka sopii niin kanalle, possulle, naudalle ja miksei jopa lohellekin. 

Nugettien seuraksi sopii tottakai myös majoneesi, johon itse laitoin mm. currya, paprikajauhetta, suolaa, herbamarea, sitruunaa, mustapippuria ja dijon-sinappia.


Mutta sitten reseptiin..


Mantelijauhoilla leivitetyt KANANUGETIT

4:lle

n.500g  kananfileitä
3-4dl     mantelijauhoja
2           kananmunaa

Paistamiseen kookosöljyä (paras), rypsiöljyä tai kirkastettua voita (Arlan "Lempi kirkastettu voi" on mainio!👌) jos haluat rapean lopputuloksen! 

Mausteseos:   

2rkl hienoa merisuolaa
1rkl suolatonta currya
1rkl paprikajauhetta
hyppysellinen valkopippuria
🔥(cayennepippuria tai chilijauhetta jos tykkää hotimmasta)🔥

Mausteseoksesta jää todennäköisesti yli puolet, joten säästä seuraavaan kokeiluun 😉


TEE NÄIN:

Kuivaa kanat talouspaperilla. Leikkaa kanat mieleisesi kokoisiksi. 



Sekoita mausteet keskenään ja ripottele kanapalojen päälle. 




Riko kananmunien rakenne kulhossa ja kasta kananpalat siinä. Sen jälkeen pyörittele kanat mantelijauhoissa.





...ja eikun paistamaan. Itse käytän paistamiseen kookosöljyä, se on tähän hommaan paras.
Paista MIEDOLLA LÄMMÖLLÄ ja RUNSAASSA ÖLJYSSÄ rapsakkuuden takaamiseksi, kunnes pinta on kullanruskea. 




NAUTI! 😋😋😋




"Heta" 😘




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti