sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

JAUHOTON PITSA

 PITSAPÄIVÄ 🍕🍕🍕🍕🍕🍕


Vuosien aikana on tullu kokeiltua erilaisia versioita jauhottomista pitsoista ja syrjää myöten kaikki on maistunu joko munakkaalta tai sitten ei kerrassaan miltään. Ajatellu, että munakas munakkaana ja pitsa pitsana KUNNES viime keväänä meillä oli vieras, joka ehdotti iltaruuaksi tätä kyseistä jauhotonta versiota. Mulla ei todellakaan ollu suuria odotuksia tulemasta mutta annoin hälle ja pitsale mahollisuuen 😄 

Ja sen jälkeen tätä on tehty enemmän ja vähemmän ja melkeinpä jokainen jolle olen tätä syöttäny, on halunu reseptin! Siksi kirjoitan sen myös tänne, eli kannattaa ehdottomasti kokeilla! 🍕🍕

Alkuperäisessä ohjeessa ei ollu tomaattikastiketta mutta minun mielestä pitsassa kuuluu olla, joten jaan senki teile.


TOMAATTIKASTIKE

1 tetra 200g paseerattua tomaattia (riittää kahteen pellilliseen)                         
0,5 tl suolaa
1 tl   oreganoa
1 tl   basilikaa
ripaus mustapippuria

Sekoita kaikki keskenään ja maista!













🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅




JAUHOTON PITSA

Pellillinen

2 kananmunaa
150g juustoraastetta
loraus kermaa (vajaa puoli desiä?) (ranskankermaa, smetana, turkkijugu)
1-2rkl kauralesettä  (ruislese, pellavansiemenrouhe jne.)


Päälle:

Tomaattikastiketta puolet ylläolevasta määrästä.

Haluamiasi täytteitä.. Itse käytän tässä tonnikalaa ja ihan vain kirsikkatomaatteja. Pepperoni ja chilirouhe on isännän mieleen.

150g-200g juustoraastetta

Laita uuni 190 asteeseen ja jos sullon kiertoilmauuni niin 180 astetta.


Riko munien rakenne ja lisää joukkoon loraus kermaa ja kauralese sekä 150g juustoraastetta. Sekoita ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Ja uuniin kunnes pinta valmis.



Ei haittaa vaikka jäisi aukkoja, koska pohja leviää uunissa


Valmis pohja

 
Levitä kuuman pohjan päälle tomaattikastike ja hieman juustoa..


..ja ohuesti muutamaa täytettä
  

Päälle ne loput 150-200g juustoa ja uuniin kunnes pinta on paistunut valmiiksi  
 

VALMIS!


 


Maukasta sunnuntaita!🌻







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti